Nagyon szeretem a csirkehúst. Ez a recept nagyon egészséges,és nem kell hozzá semmi extra hozzávaló,viszont nagyon finom!
Hozzávalók( 4 személyre):
4 szelet csirkemell vagy 4 db csirkecomb,
1 doboz koktélparadicsom,
2 kis fej v. 1 nagy fej vöröshagyma,
20-25 dkg gomba,
2 db újhagyma,
burgonyapüré-ki hogyan készíti...
só,feketebors,fehérbors,bazsalikom,olaj...
Elkészítés:
A csirkehúst kikloffoljuk- ha combból csináljuk, előtte kicsontozzuk:) Megsózzuk, megborsozzuk. Közben elkészítjük a burgonyapürét: hámozás-főzés-törés-vaj.Persze, porból is lehet,de az nem egészséges. Én nem szoktam. Megtisztítjuk majd felkockázzuk a vöröshagymát, felszeleteljük a megmosott gombát és az újhagymát, a paradicsomokat meghámozzuk: forrázás-öblítés-hámozás. Egy edényben kevés olajon elkezdjük megpirítani a hagymát. Amikor már üveges,de még nem pirult meg, rádobjuk a gombaszeleteket. addig pirítjuk, míg el nem fő a leve. Ekkor hozzáadjuk az újhagymát. Egy kis sót,borsokat,bazsalikomot teszünk rá. Amikor majdnem kész, rádobjuk egészben a koktélparadicsomokat,és 1-2 perec alatt átmelegítjük, de nem főzzük meg. Végül egy serpenyőben megsütjuk a hússzeleteket. Tálaláskor kiteszünk egy kis püsét, mellé a húst,arra pedig a zöldségkavalkádot.
Jó étvágyat!
Tipp: Püré nélkül ezzel is változatossá tehetjük a szénhidrátszegény diétánkat. Illetve a zöldségkavalkád tetszés szerint bővíthető.
Utolsó kommentek