Könnyű,gyors mexikói leves. Uzsira nagyon kellemes.De előételnek is ajánlom.
Hozzávalók:
0,5 kg morzsolt kukorica-lehetőleg ne dobozos,ha fagyasztott,akkor forrázzuk le használat előtt!-,
2 szál póréhagyma,
1-2 gerezdfokhagyma-ízlés szerint-,
2 ek. búzadara,
1 l víz,bors,oregano,
2,5 db zöldség vagy húsleves kocka,
fél csomag ízesítetlen tortillachips, sajt,
Elkészítés:
A kukoricát, fokhagymát, 3 darabba vágott póréhagymát, a búzadarát,oreganot turmixgépbe tesszük. Felforraljuk a vizet. Amig készül, egy tepsiben elterítjük a chipset,ráreszeljük a sajtot, és 180-200 fokon 3-5 percig sütjük,hogy a sajt ráolvadjon. A felforrt vízbe beletesszük a leveskockákat,majd összeturmixoljuk a hozzávalókat. Egy nagyobb edénybe beletesszük az összeturmixolt masszát,és felöntjük a levessel.Megborsozzuk. Tálaláskor a tányér aljára teszünk egy maroknyi sajtos-sült tortillachipset,és arraszedjük rá a levest. Jó étvágyat!
Utolsó kommentek