Isteni. Többet nem is kell róla beszélni...
Hozzávalók (4 személyre):
- 12,5 dkg étcsokoládé,
- 12,5 dkg vaj + egy kevés aformák kikenéséhez,
- 3 ek liszt,
- 12,5 dkg kristálycukor,
- 2 ek tejszín,
- 2 tojás...
Elkészítés:
Egy edényben vizet forralunk. Amíg felforr, a csokit kockákra tőrjük és kimérjük a vajat. Egy edénybe helyezzük mindkettőt és a vízgőre tesszük. Amíg felolvad, a tojást, a cukrot és a lisztet összekeverjük. A felolvadt csokihoz hozzáadjuk a tejszínt- kis sugárban,lassan!-, majd hozzákeverjük a tojásos krémhez.! kis cserép pudingformát kivajazunk, majd elosztjuk benne a krémet. 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A teteje felrepedezik, az alján viszont ottmarad az isteni pudingszerű krém. Mennyei!
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek