Kinek lenne kedve órákat a sütő fölött görnyedve ténykedni a nagy melegben? Senkinek. Épp ezért találták ki a spanyolok ezt a gyors és mégis laktató ételt, amelyet szívesen fogyasztok salátalevéllel és paradicsommal. A paella szó serpenyőt jelent,tehát egy könnyű, gyors serpenyős ételről van szó. Ez most a tengergyümölcseis verzió, de a paella lényege,hogy bármilyen zöldséget kombinálhatunk bármilyen húsfélével, így maradékokból is fantasztikus paella készíthető...
Hozzávalók(4 személyre):
-20 dkg garnélerák
-20 dkg kagyló
-20 dkg tintahal /ezeket fagyasztva,egycsomagban alegegyszerűbb megvenni/
-1 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-2 db californiai paprika-2-féle színből
-1 póréhagyma
-20 dkg zöldborsó
-1 db pardicsom
-3 dl húsleves vagy zöldségleves
-1 tk citromlé
-1 dl fehérbor-lehetőleg száraz
-só,fehér bors,curry, petrezselyemzöld,chilipor-de paprikát is lehet bele vágni-,oregano,bazsalikom, olivaolaj
-30-40 dkg rizs-én többel szeretem,mert nagyon szeretem a rizst:)
Elkészítése:
A zöldségeket és ha a tintahalhúst olyan csomagban vettük,hogy egybe van, felkockázzuk. A póréhagymát is,de azt félretesszük. Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát, majd rátesszük a tintahalat.1-2 percig pároljuk,majd hozzáadjuk a többi zöldséget és húst. ha egycsomagban vettük,fagyasztva,akkor egyszerre tesszük bele a húsokat.Szeretem,ha a zöldségek kicsit roppanósak maradnak,így csak 8-10 percig hevítjük. Közben megfűszerezzük ízlés szerint. A rizst kiforgatjuk egy kevés felhevített olajon, majd hozzáadjuk a húsleves és a bort. Belekeverjük a már elkészült zöldséges húst és a póréhagymát a zöldrészével együtt. Ezután kb. 5-8 percig pároljuk fedő alatt, majd meglocsoljuk a citromlével és meghintjük az apróravágott petrezselyemzölddel. Serpenyőben illik tálalni.
Jó étvágyat hozzá!
Utolsó kommentek