Egyszerű, gyors, kiadós! És természetesen nagyon finom!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 csomag spaghetti
- 30-40 dkg bacon
-2 tojás
- só,bors,aprított petrezselyem ízlés szerint- szárított is jó
- 2 fej vöröshagyma
- 3 dl zöldség vagy húsalaplé
- 30 dkg vaj
-12-15 db koktélparadicsom
- 35-40 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A spaghettit sós, olajos/vajas vízben kifőzzük. A bacon-t és a vöröshagymát felkockázzuk. A vaj felén üvegesre pirítjuk a hagymát majd hozzáadjuk a bacon-t is és azt is megpirítjuk. Felöntjük az alaplével, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a vaj másik felét, borsot és a petrezselymet. Figyelem! Sót csak kóstolás után adjunk hozzá, mert a bacon is és az alaplé is sós!!! Forrás után 2-3 percig főzzük, majd elkeverjük a spaghettivel. Ezután a tűzről levéve a felvert tojásokat hozzáadjuk és elkeverjük. Tálaláskor meghintjük a parmezánnal és mellétesszük a félbevágott vágott koktélparadicsomokat!
Jó étvágyat!
Tipp: Hozzáadhatunk zöldségeket is: gombával nagyon finom! Illetve a paradicsom helyett olivabogyót is kínálhatunk hozzá!
Utolsó kommentek