Sósat édessel?Naná! Köretnek vajas sültburgonyát vagy vajas burgonyapürét ajánlok, de zöldségkörettel is finom
Hozzávalók(4 főre):
- 8 szelet szarvasbélszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 fej mogyoróhagyma
- 3,5 dl vörösbor (száraz vagy félédes)
- 3,5 dl húsalaplé
- 10 dkg vaj
- kakukkfű, só, bors
- 10 dkg Tibi étcsokoládé (60%-os)
- oliva olaj
Elkészítés:
A bélszíneket megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
Egy serpenyőben felhevítjük az oliva olajat és a szeletek széleire kérget sütünk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a megolvadt vaj és az olaj keverékével meglocsolgatjuk, majd kivesszük a hússzeleteket. Ezután a hússzeleteket beletesszük a vaj papírjába. Érdemes hát eltenni a vajak papírjait,mert a bennük sütött hús így nem szárad ki. Ha viszont nincs otthon annyi papír, hogy ennyi adagra elég legyen, akkor a vajas-olajos zsiradékból tegyünk alá, viszon akkor 10 dkg-al több vaj kell a recepthez. 8 percig süssük közepes tűzön. Addig a mártás: az olaj és vaj keverékén pirítsuk üvegesre a kockára vágott mogyoróhagymát, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket és a kakukkfüvet is adjuk hozzá. 1 percig futassuk meg ezeket is, majd öntsük fel a borral és az alaplével. Forraljuk 5 percig, majd szűrjük le. Ezután reszeljük bele a csokit és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor ízlés szerint kanalazzunk a húsra.
Utolsó kommentek