Hozzávalók(4személyre):
- 2,5 dl kávé
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 4 tojássárgája
- 8 ek cukor
- 1 ek reszelt Tibi tejcsoki
- 1vaníliarúd vagy 1 kk vanília aroma
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a félbetört vaníliarúddal- arománál a forrás után hozzátesszük a vanília aromát-. A kávét elkészítjük és 4 ek cukorral ízesítjük. A tojássárgákkal habosra keverjük 4 ek cukorral, hozzáadjuk a lehűtött kávét és a forró tejet-vékony sugárban,lassan!-, majd habverővel egyneművé keverjük. A krémet gőzfürdőbe tesszük, és habverővel állandóan kavargatva 15 percig főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük/mixeljük és 2/3-át a krémhez adjuk. A krémet 3 órára fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt 20 perccel szoba hőmérskleten hagyjuk. A megmaradt tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval díszítjük.
Utolsó kommentek