Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- só, fehérbors
- 4 narancs
- 2 ek cukor
- 1 dl gyenge borecet
- 1 dl fehérbor
- 1 ek liszt
- 1/2 dl pezsgõ
- olaj
Elkészítés:

Egy narancsot meghámozunk és a héját nagyon vékonyan felmetéljük. A cukrot egy kis lábaskában aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a megforrósított ecetet, a narancshéjat, két narancs levét, a bort és 5 percig lassan forraljuk. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd apránként felhígítjuk a narancsos mártással és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pezsgõvel.
A közben elkészült kacsa levérõl lemerjük a zsírt és a pecsenye levét is a mártásba öntjük.
A kacsát feldarabolva elrendezzük egy elõmelegített tálon. A negyedik narancsot hosszában ketté, majd 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel és a meghámozott narancs szétszedett gerezdjeivel körülrakjuk a kacsát. A mártást külön csészében adjuk hozzá. Párolt vajas zöldborsóval és burgonyakrokettel vagy vajas töröttburgonyával körítjük.
Utolsó kommentek