Kedves olvasóim!
Sajnos tegnap nem tudtam posztolni,ugyanis megbetegedtem a hétvégén:( Kárpótlásul a hétvégén is lesznek receptek. Ezt a hetet a vodkával készült ételeknek szenteljük!
Hozzávalók (4 személyre):
- 80 dkg eper
- 1 db citrom
- 6 dl tejszín
- 2 dl tej
- kristálycukor
- vodka
- szegfűszeg, fahéj, szegfűbors, menta
Elkészítés:
Kevés forrásban lévő vízbe szegfűborsot, egész fahéjat, szegfűszeget. És 3-4 citromkarikát teszünk. Tovább forraljuk 8-10 percig, majd átszűrjük, és megfőzzük benne az epret. Pár csepp citromlével és kevés kristálycukorral ízesítjük. A levest leturmixoljuk, és felöntjük 2 dl tejjel és 4 dl tejszínnel. Az egészet összeforraljuk. A maradék tejszínből és pár csepp vodkából kemény habot verünk. A levest tejszínhab rózsákkal tálaljuk, és mentával díszítjük.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek