Nem csípem Stahl kisasszonyt, de anyósommal megcsináltuk ezt a kajcsit és fincsi lett:)
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 szál kolbász
- 3 ek Ajvár
- 1 l tej (mi háziból készítettük,de a tartós is jó)
- 3 szál újhagyma
- 25-30 dkg gomba
- só, 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
Egy lábasba tesszük a megtisztított, és felkockázott burgonyát, majd a megtisztított fokhagymát rányomjuk, felöntjük a tejjel és egy kevés sót teszünk hozzá. Egy deci vizet is adunk hozzá. Fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük, majd fedő nélkül erősen forraljuk egy percig. Ezalatt egy serpenyőben megpirítjuk a felkarikázott újhagymát, - kolbászt és a megtisztított, kockára vágott gombát. Épphogy összepirítjuk. Amikor kész a krumpli, belekeverjük ezt a ragut valamint az ajvárt és a reszelt sajtot. Előmelegített sütöben, 200 fokon, 20 percig sütjük fedővel a tetején. Olyan, mint a Chokito: ronda és finom:)
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek