Hozzávalók (egy kis pités tepsiben csináltam, mert csak hárman voltunk rá):
Tortalaphoz:
- 4 db tojás
- 3 ek liszt
- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek kristálycukor
- fél cs sütőpor
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- 1 csipet só
- 3 ek hideg víz
Almás rész:
- 1 db piros alma
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- egy kevés őrölt fahéj (ha nem kedveljük,kihagyhatjuk)
- 2 dl víz
- 1 cs vaníliás puding por
Hab:
- 1 cs habpor
- 150 ml tej
- habfixáló
Csurgatott kakaó:
- 1 ek víz
- 2 ek cukrozott kakaópor (én Nesquikkel csináltam,azzal isteni,de csokit is olvaszthatunk)
Elkészítés:
Először is 220 fokra előmelegítjük a sütőt (alul-felul sütésen).A tésztához valókat egy tojás és a só kivételével habverővel csomómentesre keverjük. Az utolsó tojást kettéválasztjuk, a sárgáját beledolgozzuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába. A sütő hőfokát visszavesszük 180 fokra. A tésztát a kivajazott, kilisztezett formába öntjük, majd olyan 5-10 perc alatt készre sütjük. Ezalatt egy edénybe reszeljük a meghámozott almát (sajtreszelő részen), ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrokat és lassú tűzön felforraljuk. Ekkor beleöntjük a pudingport, majd sűrűsödésig forraljuk. Közben legjobb, ha habverővel kevergetjük. Ezt is és a formából kivett tortalapot hagyjuk langyosra hűlni, majd eldolgozzuk rajta a krémet. Mehet a hűtőbe egy fél órára. Ekkor elkészítjük a habot; felverjük a tejjel és a fixálóval, majd ezt is rásimítjuk a tortácskánkra. Megint vissza a hűtőbe egy fél órára. A kakaót és a vizet egy lábasban összeforraljuk, majd kanálról rácsurgatjuk a habra. Egy óra hűtés bőven elég neki a végén.
Előtte való nap szív alakú tortaként is elkészítettem ajándékba. Itt dupláztam a mennyiséget, mert töltelékként volt benne az almakrém és a hab is, ráadásul olvasztott csokival vontam be.
Utolsó kommentek