Elnézést kérek mindenkitől, hogy csak most jelentkezem, de egy pöttyet összecsaptak a felhők a fejem felett. Folytatjuk az eredményhirdetést.
Legjobb süteményreceptet - melyet el is készítettem- Margó küldte.
Rakott mákos guba
Hozzávalók:
- 6 szikkadt kifli vagy 3 gubakifli
- 15-20 dkg darált cukros mák
- 2 dl tej
- 6 ek víz
- 6 ek liszt
- 4 tojás
- 2-3 ek méz
- 2 cs vaníliáscukor, kristálycukor
Elkészítés:
Egy magasabb falú tepsit kivajazunk és a kifli felét felkarikázva elterítjük benne. A tojásokat különválasztjuk, és a fehérjét kevés kristálycukorral, 1 cs vaníliáscukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a hűtőbetesszük. A tejet elkezdjük forralni egy edényben, addig a tojássárgáját 1 cs vaníliáscukorral és kristálycukorral ízlés szerint felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, végül egyenként hozzákanalazzuk a vizet. Amikor a tej felforr, lehúzzuk a tűzről és belecsorgatjuk a sárga krémet. Visszatessük a tűzre, és takarék lángol addig forraljuk, míg krém sűrűségű nem lesz. A tepsiben lévő gubára a cukros mák felét rászórjuk, majd mézet csurgatunk rá, ezután a krém felét rátesszük. Csinálunk még egy réteget fölé ugyanígy, majd a fehérjéből vert habot tesszük a tetejére. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hab teteje meg nem pirul. De nem sütjük meg a habot!!!
Ilyenre sikerült nekem:):
Utolsó kommentek