Hozzávalók:
- 70 dkg pulykamellfilé,
- 80 dkg friss csiperke,
- 20 dkg laskagomba,
- 1 nagy tejföl,
- 1 cs. újhagyma,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 tvpaprika,
- 10 dkg vaj,
- 1 ek. liszt, só és bors,
- 1 dl száraz fehér bor
- 1 ek. szójaszósz,
Elkészítés:
A husit megtisztítás után leszárogattam és ujjnyi darabokra vágtam, A felhevített vajon fehéredésig pirítottam a wokban, sóztam és borsoztam, majd kivettem. Ha nem pirítjuk túl, akkor nagyon omlós és puha lesz egységnyi idő alatt. Forró wokban ez kb. 5-8 perc, állandó kavargatás mellett.
Ezután az apróra vágott hagyma és paprika következett, majd erre a darabolt gomba. Amikor a gomba is megpárolódott, de még volt leve, akkor szitakanállal (vagymi a neve?) kivettem és a húsra tettem. A visszamaradt lébe került a szójaszósz, és a bor. Evvel összeforraltam a lét, majd az 1 ek. liszttel elkevert tejfölt is hozzáadtam. Még sóztam és borsoztam, átrottyantottam és visszatettem bele a husit meg a gombát. Elzártam alatta a gázt és a közben hosszúkás-ferdére vágott újhagymát rászórtam és csak egy laza mozdulattal kevertem bele. Az egészet 10 percre lefedtem. Rizzsel tálaltam.
Bevallom, hogy nekem ma jobban ízlett és nagyon is előnyére vált, hogy állt egy kicsit, mert nagyon jól összeértek az ízei.
Utolsó kommentek