Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db padlizsán
- 1 db erős paprika
- 1 fej lilahagyma
- 4 db paradicsom v. konzerv kockázott paradicsom
- petrezselyem, provance-i fűszerkeverék, olivaolaj, fehérbors
- 40 dkg aprórák (vagy rákkoktél,ki hogy hívja)
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A padlizsán oldalait bevágjuk, majd sütőben olivaolajat aláöntve készre sütjük. A lilahagymát aprókockára vágjuk, majd üvegesre pároljuk. Majd a rákot is rádobjuk és azt is lepirítjuk, megsózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a kockázott cukkinit, és együtt pirítjuk tovább. Ezután jöhet az apró kockákra vágott paradicsom, a zúzott fokhagyma, a provence-i fűszer, a vágott petrezselyem, és egy kevés erős paprika. Összeforraljuk, és a sült padlizsán belsejébe töltjük úgy, hogy a padlizsánt az egyik vágásnál megnyitjuk, a belsejét összenyomjuk, és ebbe az üregbe töltjük bele a rákos tölteléket. Ráreszeljük a sajtot, majd visszatesszük a sütőbe 180 fokra, amíg a sajt szépen meg nem pirul.
Utolsó kommentek