Itthon található alapanyagokból dobtam össze egyik nap. Az elkészített adagom 2 főre szólt, ezért itt a szorzott hozzávalókat adom meg, 4 főre.
Hozzávalók:
- 30 dkg fagyasztott vagy friss tengergyümölcsei keverék
- vaj, olivaolaj
- só, bors, bazsalikom, oregano, 1 ek ketchup
- 2 gerezd fokhagyma vagy helyette fokhagymagranulátumot is lehet használni
- 1 csomag színes fusilli tészta
- 1 db kis sűrített paradicsom
- 1 db hámozott és felkockázott paradicsomkonzerv
- 15 dkg trapista sajt
Elkészítés:
Feltesszük egy edényben sóval és olivaolajjal a tésztavizet. Ha felforrt, beleteszük a tésztát és kifőzzük. Egy másik edényben megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a kockáravágott fokhagymát. Egy kicsit pirítjuk, majd rádobjuk a tengergyümölcseit. 3 percig fedő alatt pároljuk, majd rádobjuk a kockázott paradicsomot és fűszerezzük. Fedő alatt további 5 percig pároljuk, majd hozzátesszük a sűrített paradicsomot. Fedő nélkül forraljuk, majd beletesszük a ketchupot. Mások cukrot használnak hozzá, de így sokkal finomabb lesz az íze. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ezután elkeverjük a tésztával. Tálaláskor sajtot reszelünk a tetejére.
Jó étvágyat!
Sajnos most olyan mobilom van,amivel nem tudom feltenni a képet az elkészített fogásról, de igyekszem pótolni!!!
Utolsó kommentek