Hozzávalók:
- csirkemell 480g
- újburgonya 400g
- alma 240g
- joghurt 120g
- sárgarépa 120g
- trappista sajt 40g
- füstölt sajt 40g
- aszalt szilva 40g
- olivaolaj 20g
- margarin 20g
- flekken fűszerkeverék, petrezselyemzöld, snidling
Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, majd befűszerezzük. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük, és olívaolajat csepegtetünk rá. A burgonyát felkockázzuk, az almát cikkekre, a sárgarépát karikákra vágjuk. A húsra előbb a burgonyát helyezzük, majd az almát és sárgarépát. Tetejére aszaltszilvát szórunk. Lefedve sütőben (kb. 35 percig) puhára pároljuk. Kivesszük, majd eltávolítjuk a fóliát. Ráöntjük a joghurtot és megszórjuk a kétféle sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a joghurt alól ne lógjanak ki az aszalt szilva darabok, mert az rossz ízt ad neki. Ezután már nem fedjük le, visszarakjuk a sütőbe, majd aranybarnára sütjük a tetejét. 4 adag lesz.
Utolsó kommentek