Az oldal dizájnján dolgozom még egy ideig, ezért előre is elnézést a furcsaságokért a blogon:)
Édesség már rég nem szerepelt, ezért gondoltam, ma végre megosztok egyet veletek:)
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
A krémhez:
- 4 dl tejszín(vagy habporból tejszínhabot csinálni)
- 15 dkg Milka tejcsokoládé
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál kakaópor
(ha nincs otthon tejszín, akkor habporral meg lehet csinálni, ugyanolyan mintha tejszínnel csinálnánk hűtőbe berakva elmarad pár napig és nem is esik össze!) Sütőt előmelegíteni(180 fokon)
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorra habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kivajazott, liszttel behintett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez
Ha habporból csináljuk, először azt verjük fel kemény habbá. A krémhez 2 dl tejszínt a tejcsokoládéval, a cukorral meg a vaníliás cukorral felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a maradék, habbá vert tejszínt. A tésztakorongot 3 lapba vágjuk, a krémmel megkenjük, és összeillesztjük. A tetejét tejszínhabbal beborítjuk, kakaóporral meghintjük.
Utolsó kommentek