Akik ismernek, tudják, hogy élek-halok a grillezésekért és a jó piálásokért. Miért ne lehetne kombinálni a kettőt?:)
Tequilás csirkeszárnyak
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 vagy 3 ;) kanál Gold tequila
- 2 zöld citrom leve
- 1 narancs leve
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kanál enyhén csípős őrölt paprika
- 2 kanál olaj
- 1 kk cukor
- késhegynyi fahéj, oregánó, só, bors
Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk és a hajlatban bevágjuk. A megpucolt, lereszelt fokhagymákat összekeverjük az összes többi hozzávalóval majd ezzel a páccal bekenjük a szárnyakat. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Majd mehet is a grillrácsra:) De természetesen sütőben is elkészíthető. 5-6 adag lesz.
Tipp: Tepsiben készítve a lesült szaftot egy edényben vajjal kiforralva ízletes mártást kapunk:)
Utolsó kommentek