Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúlgerinc
- 10 dkg füstölt szalonna
- 8 dkg zsír
- 1 dl konyak
- só, bors
- 60 dkg burgonya
Mártáshoz:
- 20 dkg ribizli zselé
- 1 dl vörösbor
- 5 cl konyak
- 2 dkg dijoni mustár
- 1 db narancs
- 1 db citrom
Elkészítés:
A lehártyázott nyúlgerincet megtűzdeljük vékony szalonnacsíkokkal, sózzuk, borsozzuk, felhevített zsírban angolosra sütjük, majd forró tálra helyezzük. A mártással és sültburgonyával tálaljuk.
Mártás: A narancs és citrom külső héját metéltre vágjuk és vízben puhára főzzük. A ribizlizseléhez hozzáfacsarjuk a narancs és a citrom levét, beletesszük a mustárt, borsot, bort, konyakot, majd habverővel simára keverjük, végül hozzátesszük a megfőtt héjat. Ezt a mártást az összes vadhúshoz kínálhatjuk egyébként.
Utolsó kommentek