Szombat reggel faterom fülig vigyorral lépett be az ajtón...Na meg persze teliszatyorral. Pakol kifelé,még mindig vigyorog.
Mondom:- Neked meg mitől van ilyen jó kedved?
Ő:- Csinálok nektek agyaslevest, hogy okosabbak legyetek...
Na,mondom...ez érdekes lesz! De annyira finom volt, hogy mást nem is ettünk aznap:) Természetesen köményes-vajas kiflit sütött hozzá:)
Hozzávalók:
- 1 csomag savanyított szálaskáposzta
- 30 dkg sertésagyvelő
- 30 dkg darált sertéscomb
- 30 dkg szeletelt sertéscomb
- só, bors, csípős töröttpaprika, vegeta, köménymag
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 liter víz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj vagy zsír
- 10 dkg szalonna
- sárgarépa
- 1 tojás
Elkészítés:
A szeletelt húst, répát, szalonnát, hagymát felkockázzuk. A darálthúsból, tojásból, csípőspaprikáből, sóval-borssal kis húsgombócokat készítünk. A zsiradékon feltesszük a szalonnát sülni, majd ha megpirult a hagymát is lepirítjuk,majd a répát is. Rádobjuk a szeletelthúst és azt is lepírítjuk. Hozzátesszük a káposztát levével együtt és a vizet. Felforraljuk, és a gombócokat beletesszük. Fedő alatt kb 15-20 percig főzzük, majd az agyat is kockákra vágva hozzátesszük és még 5 percig főzzük. A tejfölhöz bőven teszünk a léből és habverővel jól elkeverjük, majd beletesszük az ételbe, fűszerezzük: só, bors, vegeta, köménymag és jól összeforraljuk az egészet.
Utolsó kommentek