Rég volt bejegyzés, elnézést kérek, eléggé sok volt a dolgom és az egészségemmel is gondok voltak.
Bolognai spaghetti:
Nekem sokszor sikerül több szószt csinálnom, mint tésztát, mert itthon mindenki máképp szereti. Én pl. sok-sok szósszal:) Ezért a maradék szószból még 5-féle ételt szoktam kreálni:
Bolognais palacsinta:
Hozzávalók:
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
- liszt
- tej, de a palacsinta tésztáját vizzel is készíthetjük:)
- maradék spaghettiszósz
Elkészítés:
Az elkészített palacsintákba a maradék szószt elosztjuk, 2-szer félbehajtjuk, majd a jóöreg: tojás-majd liszt-majd zsemlemorzsa állomások után a felhevített olajban barnára sütjük. Törtburgonyával a legfincsibb, de mi így magában is meg szoktuk enni:) Lehet turbózni úgy, hogy sajtot is teszünk bele.
Bolognais csiga
Hozzávalók:
- leveles tészta
- a szósz
- sajt
- vaj
Elkészítés:
A leveles tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd a szószt elkenjük rajta egyenletesen. Feltekerjük és szeleteléskor ami létrejön, az csigaház alakú lesz. Elfektetjük őket a tepsiben, megkenjük olvasztott vajjal, majd reszeltsajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt is turbózhatjuk pl. egy kis gombával.
Bolognais melegszendvics
Hozzávalók:
- a szósz
- kenyérszeletek
- sajt
Elkészítés:
A kenyerekre elosztjuk a szószt, majd reszelt sajttal megszórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük.
Bolognais minipizza:
Hozzávalók:
- a szósz
- leveles tészta
- sajt
Elkészítés:
Az elnyújtott tésztából nagy pogácsaszaggatóval kivágunk pár minipizzát. Elosztjuk rajtuk a szószt, megszúrjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Bolognais táska
Hozzávalók:
- levelestészta
- vaj
- a szósz
Elkészítés:
Az elnyújtott tésztából kb 5x5 centis négyzeteket vágunk, majd egy kanál szószt teszünk a közepükre, széleiket megkenjük olvasztott vajjal, hogy később jobban tapadjanak. félbehajtjuk, elegyengetjük a szószt, majdkeresztben is félbehajtjuk. Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, és 180-200 fokos sütőben szép barnára sütjük.
Utolsó kommentek