Húgom csinált nem rég, és egyszerűen nem lehet betelni vele:) Locsolóknak ideális csemege:)
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 7 dkg vaj
- 4 dl tej
- 7 dkg porcukor
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg finom liszt
Teteje
- 15 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg mandula
- 4 evőkanál citromlé
Krém
- 20 dkg vaj
- 5 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az elmorzsolt élesztőt 1 dl langyos tejben egy kiskanál porcukorral és egy evőkanál liszttel megkelesztjük. A langyos lisztet elkeverjük a maradék porcukorral, az olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel. A tésztát összegyúrjuk, simára kidolgozzuk, megdagasztjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, és még 20 percig kelesztjük. Rákenjük a tészta tetejére a mandulás keveréket, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon megsütjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk. A krémmel megtöltjük a süteményt, és nagyobb kockákra vágva tálra rendezzük.
Teteje
A tetejére kerülő szóráshoz a vajat, a tejet és a cukrot felfőzzük, elkeverjük a mandulával, a vaníliás cukorral meg a citromlével, azután kihűtjük.
Krém
A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat habosra keverjük, azután habverővel hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Utolsó kommentek