Minden nap egy új leves recept érkezik. Fotókat is szívesen várok bármelyik ételről, amit elkészítetek a blogról, illetve,ha alakítotok egy-egy recepten, azt is szívesen fogadom:)
Biztosan sokan vannak úgy, hogy vasárnap megfőzik a családnak a nagy lábas húslevest, és még szerdára sem akar elfogyni. Ennek oka ugye a változatosság hiánya. Itt egy mód, ahogyan feldobhatjuk.
Húsleves parmezános galuskával
Hozzávalók:
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- 3 dkg vaj
- 8-10 dkg parmezán sajt
- szerecsendió, só, bors
- fél citrom reszelt hája
- 1 l húsleves
Elkészítés:
A megmosott tojásokat felütjük és a zsemlemorzsát, a citromhéjat, a szerecsendiót, sót, borsot hozzákeverjük. A vajat habosra verjük, beletesszük a reszelt parmezánt és a tojásos masszához keverjük. A húslevest felforraljuk, egy kis szerecsendióval ízesíthetjük, vagy akár pár csepp citromlével. A masszát kanállal beleszaggatjuk. 5-7 perc alatt megfőnek, ez a méretüktől függ. Ha galuskaszaggatóval csináljuk, akkor 2-3 perc is elég nekik.
Utolsó kommentek