Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db csirkemellfilé
- 5 dkg mazsola
- 1 hegyes erős paprika
- 5 dkg mandula
- 5 dkg vaj
- só, bors, fahéj
A mártáshoz:
- 5 dkg Tibi étcsokoládé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 5 dkg mogyoróvaj
- 5 dl tyúkhúsleves
- 5 dkg kukoricaliszt
- 2 evőkanál kukoricacsíraolaj
- 1 evőkanál szezámmag
- Só, cukor, őrőlt fahéj, szegfűszeg, bors, chilipehely vagy friss chili
Elkészítés:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, megkenjük a sóval és borssal elkevert vajjal, majd meghintjük a beáztatott mazsolával, az apróra vágott hegyes erős paprikával. Összetekercseljük, hústűvel megtűzzük, kívül sóval, őrölt fahéjjal fűszerezzük. Kivajazott tűzállótálba tesszük, lefóliázva kb.180 fokon 30 percig sütjük, ezután levesszük a fóliát és még 10 percig tovább sütjük.
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, apróra vágott paradicsomot. Beletördeljük a csokoládét. Mogyoróvajjal, chilivel, szezámmaggal, sóval, cukorral, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, borssal fűszerezzük. Meghintjük a kukoricaliszttel. Felöntjük a levessel és összefőzzük. A csirkét rizságyon tálaljuk és leöntjük a csokoládémártással.
Régen találtam ezt a receptet, és alakítottam rajta a saját ízlésem szerint. Például én kihagyom belőle a szegfűszeget. Annyira nem áll közel a szívemhez:) Valamint a kukoricalisztet is mellőzöm néha, olyankor nem rizzsel tálalom, hanem tortillalapra fektetve. Minden ízlés kérdése:)
Utolsó kommentek