Hozzávalók (4 szeméylre):
- 500 g spagetti szélesmetélt vagy spaghetti tészta
- 2 doboz jó minőségű tonhal konzerv
- 3dl főzőtejszin
- 10 dkg parmezán sajt
- 3 tojás sárgája
- 10 dkg pannónia sajt
- só, bors, oregano
- fél citrom leve citromlé
- 70 g zöld olivabogyó
- 1 cs petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tésztát a lobogó, sós vízbe dobom. Amíg megfő, elkészítem a mártást.
A konzervekről leöntöm az olajat, de egy evőkanálnyit kiveszek belőle, azt teszem a forró serpenyőbe. Erre öntöm rá a tonhalat, megfűszerezem. Ha valaki csípősen szereti, az chilit is tehet bele. Mikor ezzel is megvagyok ,hozzáöntöm a tejszínt és a parmezán sajtot belereszelem. Ha összerottyant a sűrűségtől függően esetleg még a tészta főzőlevéből tehetek bele. Picit félre teszem és hagyon állni 1-2 percig majd hozzá keverem a tojás sárgáját. Vissza rakom a tűzre és ha felforrt, belefacsarom a citrom levét. A fogkeményre főtt tésztát állni hagyom a lében 2-3 percet még. Ezután leszűröm és leöblítem hideg vízzel, majd ráöntöm a szószra és összekeverem óvatosan.
Az olivabogyókat egészben vagy karikára vágva rászórjuk, azt is elkeverjük benne. Reszelt sajttal és egy kis aprított petrezselyemzölddel tálalom.
Tipp: A múltkor scamorzával tálaltam és nyugtáztam, hogy nekem azzal a legfinomabb:D Valamint tehetünk bele gombát is, de készítettem már úgy is, hogy az olivabogyó helyett félbevágott koktélparadicsomot tettem bele, mert a párom nem rajong az oliváért. Csak a feketéért. Na, azzal még nem csináltam meg, de ha valaki elkészíti, szívesen publikálom:)
Utolsó kommentek