Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1/2 teáskanál cukor
- 1/2 evőkanál só
- kb. 0,5 l langyos víz
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos vízben kis cukorban, sóval. Hozzáadjuk mindet a liszthez, amit addig gyúrunk egy kevés vízzel, amíg lágyabb tésztát nem kapunk. Kb. 3\4 órát hagyjuk meleg helyen kelni, majd néhány golyót formázunk belőle, kb 10 percig újra hagyjuk kelni. A kiolajozott, lisztezett (vagy sütőpapíros) tepsibe ezeket a golyókat fél centis lapokként tesszük (kicsi, vékony pizzalapokként). Amikor elkezd felemelkedni a sütőben, akkor meg kell fordítani, hogy a másik oldala is szép legyen (ettől lesz üreges).
Utolsó kommentek