Hozzávalók (4 személyre):
- 1 fej kínai kel
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 3 ek szójaszósz
- só, bors, gyombér
- 2-3 dl víz
Elkészítés:
Vágjuk félbe a kelt ott, ahol a fehér és a zöld rész elválik egymástól. A fehér részt daraboljuk 2-3 centis hasábokra, tegyük félre. A zöldeket ettől nagyobbra vágjuk. Félholdra szeljük a vöröshagymást, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olajat. Süssük meg a hagymát, adjuk hozzá a tfehér részt. 5-6 percig folyamatos kevergetés mellett pirítsuk, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a zöld részt. Sózzuk-borsozzuk, tegyük bele a szójaszószt, a gyömbért és a vizet. 10 perc alatt készre főzzük.
Utolsó kommentek