Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg kelkáposzta
- 10 dkg vaj
- 1 ek köménymag
- 3 dl tejföl
- 3 db tojás
- 6 dkg liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
- 10 szelet gépsonka
Elkészítés:
A kelkáposztát laskára szeleteljük, majd a vajon a köménymaggal megpároljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük a felét, jó szorosan. A tejfölt a tojással, liszttel, sajttal, sóval, borssal elkeverjük és a kelre kenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Félidőnél ráterítjük a kel másik felét, így érdekesebbé tehettjük a kinézetét. Természetesen ez nem kötelező, egyben is leteríthetjük az egészet. Ezután kivesszük és a sonkát ráfektetjük, majd felgöngyöljük, hogy szép tekercset kapjunk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük és hidegen szeletekre vágjuk.
Utolsó kommentek