A legtöbb ember szerint a jó pizzát feltét határozza meg. Az én véleményem-és tapasztalatom- szerint a legfontosabb szerepet a tészta hatérozza meg. Ha a tészta kellemes, akkor a minimális feltét mellett is igen ízletes. Erre itt egy tökéletes példa.
Hozzávalók(4 személyre):
tésztához:
3 dkg élesztő,1 dl tej,1 kosckacukor,50 dkg finomliszt+egy kicsi a nyújtáshoz,5 dkg vaj,3 tojássárgája,só,olaj a tepsi kikenéséhez.
pizzaszósz(lehet tubusos is): paradicsom,oregano,bazsalikom,cukor,bors,só,ketchup
Egyszerűen összeforraljuk.Mindenből ízlés szerint teszünk bele.
30-40 dkg sajt...
Elkészítés:
Az élesztőt egy deci tejben a kockacukorral beáztatjuk. A tojássárgákat a vajjal, kevés sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük az élesztőt, és 2 deci langyos borral jól kidagsztjuk. Egy óra kelesztés után kinyújtjuk, kikent tepsibe tesszük, megkenjük a mártással, meghintjük reszelt sajttal. Forró (220 fokos) sütőben megsütjük, majd forrón tálaljuk.
Utolsó kommentek