Egy könnyű mártás receptjét osztom most meg veletek.Nem nehéz elkészíteni sem.Lasagne alapnak is kiváló. Bármilyen tésztával passzol,de én a szélesmetéltet ajánlom...
Hozzávalók (4 személyre):
1 szál póréhagyma,
2 fej vöröshagyma,
2 ek (oliva)olaj,
5 dkg vaj,
1 üveg hámozott,passzírozott paradicsomból készült szósz,
0,5 dl tej, 1 dl víz,
10-15 dkg sajt,
só,bors,bazsalikom,oregano,
fasírtgolyók:venni is lehet,de otthon is el lehet készíteni
Elkészítés:
A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd vagy nagyon apróra vágjuk vagy összeturmixoljuk. A turmixot ajánlom, mert így jobb állagú lesz a szósz. Egy edényben az olajat és a vajat felhevítjük,majd amikor serceg, rádobjuk a hagymát,és 5 percig pároljuk közepes lángon. Ezután ráöntjük a paradicsomszószt és a vizet. Amíg forr, kisütjük a húsgolyókat. Amikor már rotyog a paradicsomszósz, beleöntjük a tejet és a húsgolyókat is beletesszük. Ízlés szerint megfűszerezzük, majd félig lefedve 15-20 perc alatt készrefőzzük. Kifőtt tésztával tálaljuk és sajtot reszelünk rá.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek