Hozzávalók:
- 25 dkg garnélarák
- 25 dkg kagyló- én füstölt konzervből csinálom,mert azzal igazán finom-
-3 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, bors, bazsalikom,koriander
- 5 cl száraz sherry- Don Pablo-t ajánlom-
- 3 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- negyed citrom leve
- 500 g spaghetti tészta
- 1 dl olvivaolaj...
Elkészítés:
Egy edényben feltesszül forrni a tészta vizét. Amikor felforrt, az olaj felét és sót teszünk bele,majd a tésztát is. Amíg megfő,elkészítjük a mártást: az olajon megpirítjuk a garnélarákokat,majd a megtisztított és apróravágott fokhagymát. 1-2 percig sütjük,majd a kagylót és a sherryt is ráöntjük.Tovább pirítjuk 1 percig,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót -kivéve a koriandert- és kiforraljuk. A tésztára öntve tállaljuk. Friss koriandert vágunk rá.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek