Szombaton szülinapi bulit csnáltam,de sajnos bedöglött a fényképezőgép, így nem tudtam lekapni a finomságokat,melyeket készítettem. Viszont új receptet találtam ki a Chili con carne elkészítésére, mely gyorsabb,mint a másik. Én bográcsban készítettem el 10 személy részére. De a 4 személyes adag verzióját teszem fel...
- 2 doboz vörös vagy feketebab konzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv - 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 2 doboz hámozott és felkockázott paradicsomkonzerv
- 2 piros kaliforniai paprika
- 35-40 dkg darálthús (mindegy,milyen)
- fűszerek: őrőlt paprika, só,bors,oregano,bazsalikom,chilpehely vagy por vagy chilipaprika,1 teáskanál fahéj
- 4-5 ek. olaj vegyesen: olivaolaj és napraforgóolaj valamint kb.5-6 dl víz
Elkészítés:
Először is mindent összedarabolunk: kockára: vöröshagyma, kaliforniai paprika. A lilahagymát félholdra, a póréhagymát pedig kettévágjuk a fehér rész végződésénél és külön tesszük a karikáravágott zöldet és a fehéret. Mindkettőre szükség van! A vöröshagymát megpirítjuk az olajon. Majd hozzáadjuk a húst,és amikor megpirult, hozzátesszük az őrőlt paprikát. Ezután beletesszük a póréhagyma fehér részét és az összes konzervet,melyeknek a levét előzőleg leöntöttük. 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük a vízzel és beletesszük a fűszereket. Amikor felforr, hozzáadjuk a maradék felaprított zöldséget és ha kell,még ízesítjük az ételt. Kb. 5 percig forraljuk magas lángon "et Voilá!" kész is van! Tejföllel és tortilla chipsszel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp: Tálalás előtt egy kis lime facsart levével még pikánsabbá tehetjük az ízvilágát! /kép: Google/
Utolsó kommentek