Hozzávalók(4 személyre):
- - 20 dkg kagylóhús
- - 1 fej vöröshagyma
- - 60 dkg burgonya
- - 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg brokkoli
- - 15 dkg gomba
- 10 dkg óvári sajt
- 3 dkg vaj
- 1 dl tej
- petrezselyem zöld, fehérbors, kakukkfű, szerecsendió, só ízlés szerint
Elkészítés:
A sárgarépát és a vöröshagymát felkockázzuk, a gombát szeletekre vágjuk, a brokkolit virágaira szedjük és megpároljuk. A felhevített vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd a sárgarépát és a gombát is hozzáadjuk és puhára pároljuk, ezután a brokkolival még egy percig pároljuk. Ízesítjük: só, bors, finomra vágott petrezselyem zöld, kakukkfű. A nyers kagylót megfőzzük vagy ha konzervet használunk, akkor olajos levétől lecsepegtetjük, a zöldséghez adjuk, és kissé átforgatjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd kétszer áttőrjük. A tejet sóval, szerecsendióval ízesítjük, és a burgonyával alaposan összekeverjük. A kagylós ragut négyfelé osztjuk hőálló edényekbe/tányérokba (nekem barna cserépedényeim vannak), és a burgonyapürével bevonjuk. Meghintjük a reszelt sajttal, forró sütőbe tesszük és 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek