Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál póréhagyma
- 1 dl olivaolaj
- 8 dl alaplé (zöldség- vagy húsalaplé, bármelyik jó)
- 2 dl száraz fehér bor
-
2 púpos ek liszt
- 10-15 dkg trappista sajt
- 2 zsemle
- só, fehérbors, egy kevés frissen vágott snidling, 1 ek főzőtejszín
Elkészítés:
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd a félholdra vágott vöröshagymát rádobjuk és megfonnyasztjuk. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá akarikára vágott porét és a 4-be vágott fokhagymákat is. Jó erősen pirítsuk le, de persze, ne égessük oda! Ezután szitáljuk rá a 2 ek lisztet, majd ezzel is pirítsuk kicsit. Ezután öntsük fel az alaplével. Miután felforrt, adjuk hozzá a bort, majd 40-45 percig forraljuk. Amíg elkészül, kockázzuk fel a zsemléket, majd tepsiben pirítsuk meg őket. Reszeljük le a sajtot. Tálalás előtt kóstoljuk meg a levest és ha kell ízesítsük sóval és fehér borssal. Tálaláskor a levesbe tegyünk ízlés szerint reszelt sajtot, zsemlekockát és csepegtessünk rá egy kevés főzőtejszínt és egy kevés frissen vágott snidlinget.
Bon Appétit!
Tipp: Ha a sajtot kihagyjuk, akkor a pirított Túrós-sajtos bucival is fogyaszthatjuk! Illetve a sajtot a zsemlére is piríthatjuk ahelyett, hogy a levesbe szórnánk!
Utolsó kommentek