Párom odáig van a sárgarépáért. A Bolognaiba és egyéb ételekbe is szoktam tenni. Igazából már én is megszerettem, pedig sosem rajongtam érte. Nem rég találtam ezt a receptet, amely minden sárgarépaimádó kedvence lehet:)
Gyömbéres sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
- 80 dkg sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- diónyi friss gyömbér
- 2 kk curry
- 1 l húsleves
- só, koriander, bors,
- 1 ek olaj
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A répát meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a gyömbért lereszeljük. Az olajat felhevítjük egy megfelelő méretű edényben és megfuttatjuk rajta a gyömbért a curryvel, majd rádobjuk a répát is. 1-2 perc után felöntjük a húslevessel és ha túl ízesnek találjuk, egy kis vízzel is. 30 percig főzzük, majd félretesszük, hogy kihűljön. Ezután pépesítjük botmixerrel, majd elkeverjük a tejszínnel. Tálaláskor megszórjuk korianderrel, ami friss vagy szárított is lehet.
Utolsó kommentek