Hozzávalók:
- 4 db tortillalap,
- 2 db friss zöld chilipaprika kimagozva és vékony karikákra vágva,
- 3 ek. olaj,
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva,
- 6 dl csirkehúsleves (leveskockából),
- 1 konzerv feketebab,
- 1-2 db babérlevél,
- 20 dkg húsos szalonna kockákra vágva,
- só, bors, oregano
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítés:
Vékony csíkokra szeleteljük a tortillákat. Serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, aranybarnára sütjük benne a tortillákat, és félretesszük. A hagymát és a babot robotgépben pürésítjük. A maradék olajban megpirítjuk a szalonnakockákat. Összekeverjük a hagymás babot a szalonnával és a chilivel, majd felöntjük a levessel. Beletesszük a babérlevelet, felforraljuk, és mintegy 5 percig főzzük, majd ízesítjük. Egy kanál tejfölt teszünk rá, majd arra egy kevés reszeltsajtot. Végül megkoronázzuk a tortillacsíkokkal.
Tipp: Kukoricát is tehetünk bele, valamint apró kockára vágott kaliforniaipaprikát. Illetve, ha nem akarunk pepecselni, akkor nem pirítgatjuk a tortillalapot, hanem tortillachipset kínálunk mellé.
Utolsó kommentek