Nem egy olcsó étel, különleges alkalmakra, ünnepekre viszont igazi kuriózum. Ezzel biztosan levesszük vendégeinket a lábukról.
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg borjúcomb
- 2 fej csiperkegomba
- kevés szarvasgomba
- 4 szelet füstölt sonka (pl. pármai)
- 4 kávéskanál vaj vagy margarin
- 4 csipet őrölt zsálya
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 dl száraz fehér bor (minőségi) vagy Marsala
- liszt
- olaj
- feketebors
- só
Elkészítés:
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a nyers füstölt húst is felszeleteljük, a petrezselymet apróra vágjuk. Egy szelet húsra szeletelt gombát. 1 vékony szelet nyers füstölt húst, 1 kávéskanál vajat, csipetnyi apróra vágott petrezselymet, kevés borsot, pici reszelt szarvasgombát és őrölt zsályát teszünk. Majd befedjük egy másik szelettel és a széleket összetűzzük.
Az elkészített töltött húsokat lisztbe mártjuk és mindkét oldalukat forró olajban kisütjük. Végül ráöntjük a bort és kb. 20 percig, amíg a hús megpuhul pároljuk. Köretként héjjában főtt vagy sült burgonyát kínálhatunk.
Utolsó kommentek