Hozzávalók:
- 50 dkg paraj (mirelit)
- 20 dkg sajt
- 1 tojás
- szerecsendió
- vaj
- 30 dkg liszt
- só
- feketebors
Elkészítés:
A parajt olvasszuk fel. Tegyük szitára, és nyomkodjuk ki a levét. Adjuk hozzá a sajt háromnegyed részét, a tojást, és nagyon jól keverjük össze, majd öntsünk hozzá lisztet, fűszereket és jól dolgozzuk el. A tésztából formáljunk kis gombócokat és lobogó vízben főzzük ki.
Ha elkészült, feljön a víz tetejére. Szűrőkanállal vegyük ki, és csepegtessük le.
Tegyük mély tálba, locsoljuk meg olvasztott vajjal, szórjuk rá a maradék sajtot.
Tipp: készíthetünk hozzá fokhagymás-tejszínes mártást is. Vajból, lisztből, zúzott fokhagymából sóval, borssal,tejszínnel mártást készítünk. Vagy paradicsommártással is finom.
Utolsó kommentek