Ma egy beküldött receptet osztok meg veletek. Köszönjük Parfüm Éden (Kata)! Küldjetek ti is bátran!
Megfőzzük a rizst először kevés vízben, annyiban, hogy épp ellepje. Cukrot már a legelején adjunk hozzá, mert különben íztelen lesz a rizs, a körítés meg édes, nem annyira harmonikus e nélkül. (sok recept írja úgy, hogy először ...cukor nélkül főzzük) Tehetünk hozzá már ekkor 1 csomag vaníliás cukrot vagy egy kevés vanília rudat. (kikapart belsejét)
Ha megfőtt a rizs (nem baj, ha kicsit túlfő) akkor lehűtjük (én a mélyhűtőben szoktam turbósítani a folyamatot) majd felverünk egy (igazi!!) tejszínt (min. 3 dl) keményre és hozzáadjuk a rizshez.
Gyümölcsöket apró darabokra vágunk: barack, ananász, körte, alma, meggy, vegyes befőtt, majd ezzel elkeverjük, és legalább 2-3 órán át a hűtőben érleljük. Legjobb, ha egy éjszakán át. Tálalásnál a tetejére még tehetünk tejszínhabot, csokiszórást, kókuszreszeléket, csokiszirupot ízlés szerint.
Utolsó kommentek