Hozzávalók:
- 3 db tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 1 kk só
- 4 púpozott ek liszt
- 3 ek tej
- 15 dkg főtt sonka
- 10 dkg Rama
- 1 cs snidling
- 1 kk őrőlt bors
- pástétom fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 kk mustár
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb ecetes uborka
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A sárgákat habosra verem egy kis sóval, a liszttel, a tejjel, majd hozzáadom a fehérjékből vert kemény habot. Óvatosan beleforgatjuk. A masszát kikent, kilisztezett sütőlapra kenem és előmelegített sütőben, kis lángon sárgára sütöm. Még tűzforrón alufóliára borítom és szorosan felcsavarom. Kihűlésig így hagyom, közben párszor megismétlem a műveletet. A sonkát ledarálom vagy aprítógépben felaprítom, a margarint habosra keverem és összevegyítem őket. Ezután hozzáadom a finomra vágott snidlinget, mustárt, aprított vagy reszelt uborkát és a fűszereket. Megtöltöm a roládot, mikor már majdnem teljesen kihűlt és ismét felcsavarom szorosan. Hűtőben jól behűtöm és reszelt sajttal tálalom. Sajnos a fényképezés egy ideig szünetel:( Amint szerzek egy új gépet, megint lesznek képek.
Utolsó kommentek