Reggeli: 2 szelet abonett+ 2 szelet karaj+ natur joghurt
Tízórai: 1 banán összetörve+ 1 vaníliás joghurt+ egy kanál zabpehely
Ebéd:
Ízes-mustáros csirke teljeskiőrlésű tésztával
Hozzávalók(4 személyre):
- fél kg pulyka vagy csirkehús: felsőcomb(bőre nélkül) vagy mellehusa
- 1 tk rozmaring
- 1 tk majoranna
- 1 csomag friss petrezselyemzöld
- 1 dl tej
- 40 g margarin
- 1 pohár 12%-os tejföl
- 1 csomag teljeskiőrlésű lisztből készült spaghetti vagy csavarka tészta
- só, bors, egy kevés olaj
- 2 ek mustár
Elkészítés:
Feltesszük a vizet a tésztának, amikor forr, beletesszük az olajat, a sót és a tésztát, készre főzzük. A húst felcsíkozzuk, majd a margarinon lesütjük és fedő alatt megpároljuk. Addig összekeverjük a többi hozzávalót egy tálban; a petrezselyemzöldet nagyon apróra vágjuk, és csak a felét keverjük be. Amikor a hús megpuhul, beleöntjük a keveréket, majd felforraljuk. Ekkor kóstolás után sózzuk, borsozzuk. 3 percig forraljuk. A leszűrt tésztára szedjük, majd megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Egy adag tartalmaz-tészta nélkül-:
Energia: 253 kcal
Fehérje: 32 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 5 g
Uzsonna: 1 ek zabpehely 2 dl tejben beáztatva
Vacsora: Fűszeres túrókrém sovány felvágottal és pritaminpaprikával:
Elkészítés: Túrót ( félzsírosat) elkeverünk tejföllel, sóval, borssal, kakukkfűvel és fokhagymát reszelünk bele. Majd állni hagyjuk legalább fél órát. Reggelire teljeskiőrlésű lisztből vagy rozslisztből készült pékáruval is fogyaszthatjuk.
Egy adag tartalmaz:
Energia: 60 kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 2 g
Utolsó kommentek