December 26-án láttam vendégül párom családját. A menü sültkacsa, székelykáposzta, tengeri hal volt. És ez az isteni leves, amit még apámtól tanultam. Persze a saját ízlésemre alakítottam valamelyest.
Hozzávalók(6 személyre):
- 2 db nagyobb pangasius filé
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy fehérrépa
- 25 dkg gomba
- 1 dl főzőtejszín
- 1 kk citromlé
- só, bors, tárkony,
- Házi Arany sült hal fűszerkeverék
- vaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük: a répákat karikákra, a gombákat kisebb cikkekre. Egy edényben feltesszük a vajat, majd megpároljuk rajta a répákat. Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel és fedő alatt hagyjuk, hogy felforrjon a víz, közepes lángon. A répák ne főjjenek meg teljesen ( ez kb. 15-18 perc alatt készül el)! Ezután jöhetnek bele a gombacikkek, a fűszerek és a tejszín. 5 percig főzzük, majd a 2-3 centis darabokra vágott halat beletesszük. Ha újra felforrt -mert a hal visszahűti valamennyire-, beltesszük a citromlevet. 6 perc alatt megfő a hal is, és a többi zöldség is. Így a hal még nem esik szét, de már megfőtt. Fagyasztott halból csinálom mindig, a friss hamarabb megfő természetesen.
Utolsó kommentek