Ma 2 receptet osztok meg veletek, melyet ebédre és vacsorára korlátlanul fogyaszthattok a diéta alatt.
Gombás-zöldbabos hal
Hozzávalók (4 szelet halhoz):
- 4 szelet fagyasztott hekk-filé
- 1/2 cs teavaj
- 30-40 dkg laskagomba
- 30 dkg fagyasztott zöldbab
- só, bors, 1 nagy gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A vaj felét egy serpenyőben felhevítjük, majd amikor már nagyon forró, rádobjuk a halakat és fedő alatt sütjük. Így nem fröcsög ránk a vaj, valamint a halak is egyben maradnak sütés után. 3-3 percig sütjük oldalanként, de ez a mérettől is függ. Fordítás előtt vegyük le a gázról természetesen. Amikor megsültek, tegyük egy tálra őket. Dobjuk a vajra a fokhagymát pár másodpercre, majd tegyük rá a felszeletelt gombát. Amikor elforr a leve, tegyük rá a zöldbabot és fedő alatt pároljuk 2 percig. Majd forraljuk el a levét, ekkor dobjuk rá a vaj másik felét. Sózzu,borsozzuk. A zöldségragut a halrahalmozzuk tálaláskor.
Görögtál
Hozzávalók(4 személyre):
- 4 szelet sovány sertés- vagy csirkehús(cs.melle vagy cs.felsőcomb csont nélkül,pulyka is lehet)
- görög fűszerkeverék, bors, olaj, bazsalikom
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 3-4 db Medvesajt (kevésbé zsíros, mint a Feta)
- 1 nagy fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj
- 1 doboz natur joghurt
- ízlés szerint olivabogyó
Elkészítés:
A húst klopfolás után csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd megsütjük az olajon. A salátáhozvalókat összevágjuk: mindet kockára, kivéve az olivabogyót, amit egyben hagyunk és a lilahagymát, amit félholdra szeletelünk. Öntet: Joghurtba belereszeljük a fokhagymát, majd görögfűszert, bazsalikomot és borsot teszünk bele. Aki a csípőset kedveli, chiliport is tehet bele. A hús mellé tesszük tálaláskor.
Utolsó kommentek