Az első változat egyik puritánabb verziója. Este megkívántunk valami sósat, és ezt ütöttem össze az itthoni dolgokból:) Amint végre felismeri a gép a telefonom, tudok képet is feltölteni újra, kitartás;)
Az általam készített (2 személyre):
- fél konzerv vörös bab
- 1 ek sonkakrém
- só, bors, bazsalikom,oregano, mexikói fűszerkeverék
- 1 kupak citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 1 ek lágy vaj (a margarin nem jó!)
- fél fej lila hagyma
- sajt
- ketchup
- 2 db zsemle
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 160-180 fok körülire. A babot leöblítem, majd a robotgépbe teszem, hozzáadok mindent a sajt, a ketchup és a lila hagyma kivételével.Jól összedolgozzuk. Kézi mixerrel is lehet. Ha szeretnénk, maradhat darabos is a bab benne, ízlés dolga. A zsemléket félbevágjuk, bekenjük bőven a masszával mind a négy szeletet, karikára vágott lila hagymákat helyezünk rá, majd reszelt sajttal meghintjük. Betesszük a sütőrácsra, amire előzőleg sütőpapírt helyeztünk. Kb. 3-5 perc alatt megsül. Ketchuppal vagy tejföllel fogyasztjuk. Mi most nyomattuk be ketchuppal;)
Utolsó kommentek