Hozzávalók (4 személyre):
- 4 szelet marhasteak
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek szójaszósz
- 6 ek olaj
- 2 kk cukor
- 1-2 kk erős paprika
- só, bors
- 1-1,5 dl víz
Körethez:
- 500 g rizs
- 250 g csiperkegomba
Elkészítés:
Daraboljuk a húst vékony csíkokra. Vágjuk vékony szeletekre a paprikát és a hagymát. Öntsünk 2 ek olajat egy serpenyőbe vagy wokba. és nagy lángon forrósítsuk fel. Tegyük bele a hús és a hagyma felét. Addig süssük, amíg a húsdarabok elválnak egymástól. Öntsük bele a másik adagot is. Ha kell, adjunk még hozzá olajat. Húzzuk le a tűzről a belül még véres húst. Szedjük ki egy tálba. Töröljük ki papírtörlővel a serpenyőt és a maradék olajat is forrósítsuk fel benne, majd adjuk hozzá a paprikát és a maradék hagymát. 1-2 percig pirítsuk élénk lángon. Adjuk hozzá a húst, állandó kevergetés mellett pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd öntsük fel a vízzel. Főzzük még 5 percig, majd forrón tálaljuk gombás párolt rizzsel.
Utolsó kommentek