Máj févörít:) Nagyon kiadós, kis adaggal is nagyon jól lakik az ember. Ez a saját receptem.
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 db közepes burgonya
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg húsos szalonna
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- só, bors,olaj
- liszt - attól függően,mennyit vesz fel a burgonya
- 2 tojás
- 2 tejföl
Elkészítés:
A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, majd lereszeljük a reszelő kisebblyukú részén, Hozzáadunk egy kevés sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. A nokedli sűrűségű masszát vágódeszkáról, vagy nokedliszaggatóval forrásban lévő sós-olajos vízbe szaggatjuk. Én kanállal szoktam leginkább, mert nagyobb darabokat készítek! Amíg főnek, egy nagy tálban elkeverem a juhtúrót az egyik tejföllel. Ebbe szedem bele a megfőtt sztrapacskákat, majd összeforgatom. Egy serpenyőben olajat hevítek,majd a felkockázott szalonnát rádobom, amikor elkezdi kiengedni a zsírját, rádobom a megtisztított, félholdravágott vöröshagymát. Megfonnyasztom a hagymát illetve megpirítom a szalonnát. Kevés sót és sok borsot teszek rá. Tálaláskor a juhtúrós sztrapacskákra szedem a hagymás szalonnát, amire egy kanál tejfölt is teszek.
Tipp: Savanyú káposztát is piríthatunk hozzá, természetesen CSAK VECSÉSIT!!:D De pörkölttel is isteni!
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek