A minap kaptam ajándékba egy füstölt kagyló konzervet. Természetesen fagyasztott kagylóból is lehet, azzal én is jobban szeretem.
Hozzávalók (2 személyre):
- 20 dkg kagyló
- fél dl fehér bor
- vaj, só, bors, bazsalikom, citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 20 dkg csiperke gomba
- 25 dkg fusilli tészta
Elkészítés:
A gombát ha kisebb fejű, akkor csak félbe vágjuk. Ha nagyobbak, akkor négybe. Egy edényben felhevítjük a vajat és ezen megpirítjuk a gombát az apróra vágott fokhagymával. Amint egy kis levet eresztett felöntjük a borral és megfűszerezzük. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kagylót és a citromlevet (ízlés szerint). A petrezselyem zöldet finomra vágjuk és a felét beletesszük.
!!!Ha a konzervből készítjük, öntsük le az olaj nagy részét és úgy adjuk hozzá. Ebben az esetben a legvégén adjuk hozzá a kagylót és nem főzzük tovább. Ha a fagyasztottból készítjük vagy esetleg frissből, akkor 2-3 percig főzzük még. !!!
Bármelyiket is választjuk, nagy lángon ki kell forralni, majd még egy kis vajjal dúsítani. Így finom mártást kapunk. A kifőtt fusillivel elkeverjük és friss petrezselyem zölddel valamint citromlével meglocsolva tálaljuk.
Utolsó kommentek