Az első receptem nagyon egyszerű, és elrontani sem lehet, ha valaki otthon ki akarja próbálni. Mindezenfelül varriálható; sokoldalú a felhasználása.
Hozzávalók (4 személyre):
1 tömlős vagy dobozos sajtkrém
2 dl főzőtejszín , 2 dl víz
25-30 dkg felvágott-ízlésünk szerint bármelyik lehet,én löncsből is csináltam már és nagyon finom volt azzal is-
1 cs spaghetti vagy makaróni vagy csavarkatészta-ki melyiket szereti jobban-
1 gerezd fokhagyma
olaj
fűszerek: fokhagymagranulátum, só, bors,őrőlt chili, bazsalikom-mind ízlésszerinti mennyiségben.
Elkészítés:
Egy edényben feltesszük a vizet a tésztához sóval és egy kis olajjal. Amikor felforrt,belerakjuk a tészttát, majd amikor megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy kis olajjal összekeverjük, és lefedve félretesszük
A fokhagymagerezdet apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe kevés olajat öntünk, és a felaprtott fokhagymát beletesszük. Felkockázzuk a felvágottat, és azt is beletesszük. Közepes lángon megpirítjuk. A fokhagyma miatt nem kell sok ideig, csak ameddig el nem kezd illatozni. Ekkor rányomjuk a sajtkrémet, majd félpercig melegítjük, ezután ráöntjük a vizet. Megfűszerezzük ízlésünk szerint és felforraljuk közepes lángon.
Melegen tálaljuk: a kiszedett tésztára szószt szedünk. Jó étvágyat!
tipp: Egy kis reszeltparmezánt szórhatunk a szószba, amikor el kezd forrni. Ebben az esetben kevesebb sóval fűszerezzük előtte. Reszelt sajttal is meghinthetjük tálaláskor, akárcsak a bolognait vagy a milánóit. A szószt elkészíthetjük ugyanúgy darálthússal vagy gombával is akár. A gombánál ügyeljünk, hogy elforrjon a leve. A húsnélküli szósz sültekhez is nagyon finom.
Utolsó kommentek