Hozzávalók(4 személyre):
- 50 dkg pizzatészta (fagyasztott is jó)
- 15 dkg ricotta, parmezán és juhsajt
- 3-4 db szárított paradicsom
- 2-3 ek olivabogyó: fekete és zöld is jó, ki melyiket szereti jobban. Én mindkettőt:)
- fél csokor snidling, 4 ek olivaolaj
- 1 tojás
- só (a juhsajt elég sós, így csak kóstolás után sózzunk!), bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd lisztezett seszkán fél centi vastagra nyújtjuk őket. kör alakban. A sajtokat lereszeljük, a szárított paradicsomot apróra vágjuk, és összekeverjük a sajtokkal. Hozzáadjuk a karikára szeletelt olivabogyó8ka)t és az apróra vágott snidlinget. Hozzáadjuk a fűszereket. A tészták közepébe tölteléket teszünk, majd a széleket megkenjük a felvert tojással. Ezután kétféle akaúra hajthatjuk:
1. Félhold 2. "Táska", "batyu"
Kiolajozott tepsibe tesszük őket, majd a tetejüket is megkenjük olivaolajjal. 240 fokon 15 perc alatt kész.
Tipp: Sonkát és gombát is adhatunk hozzá, valamint paradicsommártással és tejföllel is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek