Hozzávalók (4 személyre):
- 4 szelet sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 4 ek olaj
- 4 ek cukor
- 4 ek szójaszósz
- 4 ek fehér ecet
- só, bors
Elkészítés:
Vágjuk fel a húst 3 centis darabokra. Szeleteljük fel a hagymát és daraboljuk vékonyra a répát. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban és süssük benne a húst fehéredésig a hagymával együtt. Amikor a húst kicsit megpuhult, adjuk hozzá a cukrot és addig kevergessük, amíg el nem kezd karamellizálódni. Adjuk hozzá a szójaszót, az ecetet, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítsük és hagyjuk főni 6-8 percig. Adjuk hozzá a répát és még 5 percig főzzük, hogy a répa kissé ropogós maradjon.Adhatunk hozzá még gombát vagy kaliforniai paprikát is,ha szeretnénk.
Párolt rizzsel tálaljuk. Esetleg, ha a húst ecetesebbre készítjük, adhatunk hozzá karamellizált sült burgonyát.
Utolsó kommentek